19.06.2021 | 05:15
RO RU EN

Noutăți

Ghid practic în domeniul expertizelor judiciare (pentru profesioniști din domeniul justiției)

Stimați avocați,

Institutul de Reforme Penale (IRP) în colaborare cu Centrul Național de Expertize Judiciare,Centrul de Medicină Legală și Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție, sunt în proces de elaborare a unui GHID practic în domeniul expertizelor judiciare (pentru profesioniști din domeniul justiției). Această activitate este realizata de către IRP în colaborare cu PNUD Moldova, în cadrul proiectului “Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu IRP și INVENTO, cu suportul financiar al Suediei. Publicația va fi destinată avocaților, procurorilor, ofițerilor de urmărire penală și judecătorilor.

În Ghid vor fi prezentate procedurile de dispunere a expertizelor judiciare, mecanismele de lucru a experților și vor fi descrise cazuri practice (expertize) din cadrul celor trei instituții publice de expertiză judiciară, menționate supra.

Până la această etapă, experții judiciari, implicați în procesul elaborării Ghidului, au reușit să definitiveze proiectele șabloanelor infografice privind câteva expertize judiciare.

Având în vedere că, aceasta publicație va fi destinată profesioniștilor din domeniul juridic, solicităm respectuos consultarea acestei publicații (varianta de lucru, anexată la mesaj) și a șabloanelor infografice incluse în ea.

În cazul apariției a unor întrebări, recomandări, solicitări și propuneri de îmbunătățire a ghidului sau abordării anumitor situații/cazuri din activitatea practica, vom aprecia expedierea lor la adresa electronică: info@irp.md si natagrebencea@gmail.com, pana la data de 24 mai 2021.

În urma colectării și analizei tuturor propunerilor și recomandărilor de ajustare a șabloanelor prezentate de către profesioniștii din domeniul justiției (avocați, procurori, ofițeri de urmărire penală, judecători și experți judiciari) va fi organizată o ședință comună, în format online pe platforma Zoom la data de 27 mai 2021, ora 14:00.

În cadrul ședinței vor fi discutate propunerile și recomandările în vederea ajustării structurii și conținutului Ghidului.

Link-ul ședinței: https://us02web.zoom.us/j/84098960970?pwd=cW9wOUhCRjY4OTN1bDRRd096c0w5QT09

Va mulțumim pentru conlucrare.


GHID_DRAFT___expertize__profesionisti_.docx