02.05.2024 | 02:15
RO RU EN

News

CNAJGS în colaborare cu Uniunea Avocaţilor din Estonia a implementat proiectul "Introducerea și transferul bunelor practici ale Estoniei în domeniul asistenței juridice garantate de stat către Republica Moldova"

În cadrul unei colaborări dintre Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat și Uniunea Avocaţilor din Estonia a fost implementat proiectul “Introducerea si transferul bunelor practici ale Estoniei in domeniul asistentei juridice garantate de stat către Republica Moldova”.

Unul dintre obiectivele proiectului a fost transferul bunelor practici ale Estoniei în domeniul asistentei juridice garantate de stat către Republica Moldova. În acest scop, în perioada 9-12 noiembrie 2015, o delegaţie din partea Republicii Moldova, formată din reprezentanți ai Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat, a efectuat o vizită de studiu în Estonia.

O altă activitate în cadrul proiectului a constituit-o desfășurarea unui seminar de instruire cu genericul “Experiența Estoniei şi bunele practici privind aplicare a acquis-ului comunitar european privind standardele de calitate ale avocatului în cadrul sistemului de asistență juridică garantată de stat” la data de 19-20 mai 2016.

Instruirea a avut loc cu participarea a 2 experți din Estonia, fiind dedicată avocaților publici și avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat la cerere, având drept scop împărtășirea experienței și bunelor practici din activitatea avocaților din Estonia în procesul de acordarea a asitenței juridice garantate de stat.

Activitățile au fost realizate de către Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat în colaborare cu Uniunea Avocaților din Estonia, cu susținerea Ministerului de Externe al Estoniei.

Raportul privind vizita de studiu în domeniul asistenței juridice garantate de stat a delegației Republicii Moldova în Estonia poate fi consultat accesând următorul link:

http://www.cnajgs.md/uploads/asset/file/ro/988/Concluziile_privind_vizita_de_studiu_CNAJGS_Estonia__ENG_.pdf