28.03.2024 | 17:23
RO RU EN

News

Cursuri de instruire pentru avocații care acordă asistență juridică garantată de stat

Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, în colaborare cu Institutul Național al Justiției, organizează cursuri de instruire pentru avocații care acordă asistență juridică garantată de stat.

Cursurile de instruire vor avea loc în forma cu prezența fizică și online pe platforma Zoom, veți fi anunțați anticipat, după cum urmează:

23 ianuarie - “Aspecte practice în examinarea litigiilor de familie, inclusiv cu implicarea copiilor”;

24 ianuarie - “Particularitățile examinării litigiilor ce țin de stabilirea programului/graficului de întrevederi cu copilul în procedura generală contencioasă și în procedura contenciosului administrativ”;

25 ianuarie - “Particularitățile acordării asistenței juridice garantate de stat victimelor traficului de ființe umane și victimelor violenței în familie”;

26 ianuarie - “Procedura examinării plângerilor împotriva actelor/acțiunilor/inacțiunilor organului de urmărire penală, organului care exercită activitate specială de investigații și procurorului. Controlul judiciar al legalității încheierii judecătorului de instrucție”;

27 ianuarie - “Particularitățile acordării asistenței juridice garantate de stat persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale la examinarea cauzelor penale și civile”.

Totodată, vă informăm că pentru justificarea prezenței la seminare și pentru generarea certificatelor, participanții trebuie să participe în cadrul instruirii în format video.

Pentru participarea la cursurile de instruire, avocații care acordă asistență juridică garantată de stat se pot înscrie în prealabil, până la data de 18 ianuarie, la adresa de gmail a Aparatului administrativ al CNAJGS: aparat@cnajgs.md sau la nr. de tel: 022 31 02 74.