28.03.2024 | 16:00
RO RU EN

News

Instruiri pentru para-juriști și reprezentanții organizațiilor societății civile

Institutul de Reforme Penale vine cu inițiativa de a organiza un ciclu de seminare, de instruire pentru para-juriști și reprezentanții organizațiilor societății civile.

Seminarele vizează problemele practice ce țin de: rolul para-juriștilor și reprezentanților organizațiilor societății civile în asistența juridică a victimelor infracțiunilor; rolul para-juriștilor și reprezentanților organizațiilor societății civile în asistența psihologică a victimelor infracțiunii; justiția juvenilă; pedepsele aplicate minorilor; consilierea copiilor în conflict cu legea.

Se preconizează ca seminarele să se desfășoare în perioada septembrie – noiembrie 2021 la orele 14:00-16:00 (2 ore), în format online.

Formatorii - Igor Dolea, dr.hab.prof.univ., Dorin Popescu, dr. în drept, conf.univ., Oxana Gumennaia, psiholog practician, Lilia Maximenco, psiholog.

Numărul limită de participanți la fiecare seminar este de 20 de persoane.

Data concretă a seminarului se va stabili, de fiecare dată, în funcție de formarea grupei.

IRP poate asigura desfășurarea numărului necesar de seminare pentru toți para-juriștii care vor aplica.

Seminarele vor fi desfășurate la link-ul Zoom expediat personal la e-mail-ul fiecărui/fiecărei participant/participante, în urma înregistrării la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb4rcxk-1t-3TDX3ixPeq1mI1S_ZCb0SMjaV5mX12yBToNzA/viewform?usp=sf_link

Ținem să menționăm că, seminarele vor fi recunoscute ca activități de formare continuă pentru para-juriști, respectiv: rolul para-juriștilor și reprezentanților organizațiilor societății civile în asistența juridică a victimelor infracțiunilor (2 ore – o zi) ; rolul para-juriștilor și reprezentanților organizațiilor societății civile în asistența psihologică a victimelor infracțiunii (2 ore – o zi); justiția juvenilă (2 ore – o zi); pedepsele aplicate minorilor (2 ore – o zi); consilierea copiilor în conflict cu legea (2 ore – o zi).