19.04.2024 | 11:23
RO RU EN

News

Ședința Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat din data de 23 februarie 2022

La data de 23 februarie 2022 a avut loc ședința ordinară a Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat, în cadrul căreia au fost discutate următoarele subiecte:

1.Prezentarea raportului privind gradul de realizare a Planului de acțiuni de implementare a Strategiei de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul 2021.

2.Aprobarea Raportului de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul 2021. Raportul poate fi vizualizat aici.

3.Aprobarea Planului de acțiuni de implementare a Strategiei de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul 2022. Planul poate fi vizualizat aici.

4.Actualizarea componenței nominale a Comisiei de concurs privind selectarea avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat în raza de activitate a Oficiului teritorial Chișinău și Comrat.

5.Actualizarea informației cu privire la rezultatele activității grupurilor de lucru create anterior de CNAJGS:

• grupul de lucru cu privire la îmbunătățirea mecanismului de asigurare a calității asistenței juridice calificate garantate de stat, creat prin hotărârea nr. 9 din 27 aprilie 2021,

• grupul de lucru în vederea modificării Regulamentului cu privire la mărimea și modul de remunerare a avocaților pentru acordare asistentă juridice calificate garantate de stat, creat prin hotărârea nr. 20 din 12 iulie 2021,

• comisia în vederea monitorizării activității Oficiului Teritoriul Bălți al Consiliului Național pentru Asistență juridică Garantată de Stat, creată prin hotărârea nr. 24 din 12.10.2021.

6.Actualizarea informației cu privire la cooperarea CNAJGS cu Consiliul de Mediere.

7.Discuții privind actualizarea operativă de către Oficiile teritoriale ale CNAJGS a informației cu privire la avocații a căror licență a fost suspendată sau retrasă.

8.Actualizarea informației cu privire la cauzele în care CNAJS figurează în calitate de parte în proces.

9.Actualizarea informației cu privire la notele informative ale avocaților publici cu privire la deficiențele întâmpinate în procesul de acordare a AJGS.

10.Actualizarea informației cu privire la parteneriatele CNAJGS.

11.Diverse.

Mentionăm că, Hotărârilor CNAJGS pot fi consultate accesând rubrica “Cadrul normativ”,subrubrica “Hotărârile CNAJGS”.