16.04.2024 | 07:06
RO RU EN

News

Sesiune de formare de formatori pentru instruirea avocaţilor care acordă asistenţă juridică garantată de stat copiilor în sistemul de justiţie al Republicii Moldova.

În perioada 24-28 februarie 2015 s-a desfăşurat o Sesiune de formare de formatori pentru instruirea avocaţilor care acordă asistenţă juridică garantată de stat copiilor în sistemul de justiţie al Republicii Moldova.

15 avocaţi care acordă asistenţă juridică garantată de stat au avut parte de instruire cu privire la pregătirea unei sesiuni de instruire, identificarea necesităţilor de instruire, fişa sarcinilor şi atribuţiilor. De asemenea, au fost abordate subiecte cu privire la acordarea asistenţei juridice în cauzele cu implicarea copiilor în conflict cu legea, copiilor victime şi martori ai infracţiunilor, inclusiv aspecte ce ţin de cooperarea avocatului cu serviciile de asistenţă socială şi psihologică.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului “O calitate mai bună a asistenței juridice garantate de stat prestate copiilor”, implementat de către Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în Republica Moldova.


Fotografii_Sesiune_formare_de_formatori.jpg