28.03.2024 | 14:54
RO RU EN

News

Sondaj pentru avocații care acordă asistență juridică garantată de stat

Proiectul “Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar”(ETAAJS) și-a propus în cadrul activităților de monitorizare a proceselor judiciare să desfășoare sondaje în cadrul focus grupurilor de profesioniști din sectorul justiției, inclusiv în rândul avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat. Sondajele respective sunt importante, deoarece își propun să ia în considerare punctele de vedere și preocupările avocaților din sistemul asistenței juridice garantate de stat pentru a avea o percepție mai precisă despre drepturile persoanelor vulnerabile și despre modul în care interesele acestora sunt asigurate, atunci când intră în contact cu instanțele.

Datele chestionarelor, de asemenea sunt de natură să ofere informații privind protecția interesului public și eficiența asistenței judiciare garantate de stat, și anume dacă toată lumea are acces egal la instanțe, indiferent de dezavantajul inițial față de celelalte părți în procedură.

În acest context, îndemnăm toți avocații din cadrul sistemului de asistenta juridica garantat de stat să completeze chestionarul până la data de 24.10.2022.

Chestionarele sunt anonime și pot fi accesate la următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/12nZvXRi7sYK6IjKojfkPPjcopLuvKIf0Bs1fpH4yW1U/edit?usp=sharing_eil_m&ts=62d51baf