28.04.2024 | 06:01
RO RU EN

News

Vizita de studiu în Țările de Jos!

În perioada 20-22 noiembrie 2023, în cooperarea cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) o delegaţie din partea Republicii Moldova, formată din reprezentanți ai Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat și alte instituții guvernamentale, au efectuat o vizită de studiu în Țările de Jos.

Scopul vizitei a constituit transferul bunelor practici ale Olandei în domeniul medierii garantate de stat către Republica Moldova, demonstrarea avantajelor și modalităților de întroducere a medierii garantate de stat.

În această perioadă au fost organizate întâlniri cu reprezentanţi ai “Council for the Judiciary”, Mediators Federation Netherlands" și “Public Prosecution Service (SSR)”.

Cu precădere au fost discutate:

Medierea ca partea din Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat;

Procesul de mediere în instanțe de judecată;

Medierea în cauze penale;

Medierea în cauze non-penale;

Programul educațional de mediere organizat de către SSR.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului “Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, finanțat de către Germania prin Programul global PNUD privind fortificarea statutului de drept, drepturilor omului, justiției și securității pentru pace și dezvoltare durabilă.