03.05.2024 | 10:46
RO RU EN

Noutăți

Atelier de instruire "Abilitarea juridcă prin desfășurarea lecțiilor publice în comunitate"

În perioada 23-24 septembrie 2015, Institututul de Reforme Penale, cu suportul Misiunii OSCE în Moldova, a organizat atelierul de instruire “Abilitarea juridică prin desfășurarea lecțiilor publice în comunitate”.

În cadrul atelierului au participat 14 studenți de la Facultățile de Drept ale Universităților din Chișinău, Bălți, Cahul și 6 parajuriști care acordă asistență juridcă primară garantată de stat în diferite localități ale țării.

Atelierul a avut drept scop instruirea participanților în vederea obținerii cunoștințelor și abilităților practice necesare pregătirii și desfășurării lecțiilor publice în localitățile rurale din țară.

Activitățile de instruire au fost realizate prin diverse metode de lucru, în baza următoarelor subiecte:
* Pregătirea pentru lecțiile publice;
* Structura unei lecții publice;
* Utilizarea metodelor interactive pentru desfășurarea lecției publice;
* Sfaturi practice pentru desfășurarea propriu-zisă a lecțiilor publice;
* Acțiuni post-eveliment.

Ca rezultat al acestei instruiri, studenţii au obținut abilități, pe care le vor utiliza la organizarea lecțiilor publice împreună cu parajuriștii, destinate locuitorilor din localitățile rurale. Temele lecțiilor publice vor fi selectate în dependență de necesitățile comunității respective.

Atelierul de instruire s-a desfășurat în cadrul proiectului “Abilitarea juridică prin acordarea asistenţei juridice primare prin resurse comunitare”, implementat de Institutul de Reforme Penale în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova.