29.04.2024 | 23:43
RO RU EN

Noutăți

Au fost aprobate standardele de calitate în activitatea avocaților, care acordă copiilor asistență juridică în cauzele civile și contravenționale

Pe parcursul anului 2017, CNAJGS, cu suportul UNICEF Moldova, va continua implementarea proiectului “Consolidarea mecanismului de asigurare a calității asistenței juridice garantate de stat acordate copiilor”. În cadrul proiectului ne propunem îmbunătățirea calității serviciilor juridice acordate beneficiarilor minori pentru a asigura protecţia eficientă a drepturilor acestora în sistemul judiciar.

Primii pași în acest scop au fost făcuți. În februarie, CNAJGS a aprobat standardele de calitate ale activității avocaților, care acordă asistență juridică garantată de stat în cauzele contravenționale și civile cu implicarea copiilor. Acestea constituie un minim de recomandări pe care avocatul trebuie să le respecte în activitatea sa și în baza cărora vor fi evaluate prestaţia şi calitatea serviciilor acordate. În cadrul celor patru Oficii teritoriale ale CNAJGS sunt circa 28 de avocați specializați în acordarea asistenței juridice garantate de stat copiilor.

De asemenea, pentru a identifica operativ cazurile penale, civile și contravenționale în care sunt implicați copiii, a fost inițiată procedura de actualizare și îmbunătățire a sistemului informațional privind asistența juridică garantată de stat.

Proiectul “Consolidarea mecanismului de asigurare a calității asistenței juridice garantate de stat acordate copiilor” este o continuare a celui implementat în perioada 2014-2015, de asemenea, cu suportul UNICEF Moldova. Atunci au fost instruiți circa 130 de avocați, inclusiv avocați specializați, precum și parajuriști, consilieri de probațiune, psihologi, mediatori.