29.04.2024 | 16:56
RO RU EN

Noutăți

Celebrăm Ziua Internațională a Copiilor

“Este evident că salvarea copiilor din întreaga lume nu reprezintă o imposibilitate inerentă. Acest lucru devine imposibil doar dacă refuzăm să-l realizăm” - Eglantyne Jebb

În 1925, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Bunăstarea Copiilor, desfășurată la Geneva, ziua de 1 iunie a fost proclamată Ziua Internațională a Copiilor. Mai târziu, numeroase țări au ales să marcheze această zi pentru a atrage atenția asupra nevoilor și problemelor copiilor. Protecția drepturilor copiilor este menționată și promovată în diferite documente și rezoluții internaționale, inclusiv Declaraţia drepturilor copilului, adoptată la 20 noiembrie 1959 și Convenţia Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului din 1989.

Astăzi, are loc mobilizarea socială în numele și de dragul copiilor, pentru a le proteja drepturile la viață, educație, îngrijire medicală, timp liber și pentru a le asigura cele mai bune condiții pentru o dezvoltare armonioasă.

Cu acest prilej, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile copiilor, prin acordarea asistenței juridice garantate de stat tuturor copiilor aflați în conflict cu legea și susținerea acestora de a se reintegra și de a-și face auzite vocile. Prin intermediul proiectelor, activităților și campaniilor inițiate, CNAJGS tinde să asigure accesul copiilor la un proces echitabil și la o justiție prietenoasă, adaptată necesităților și intereselor acestora.

Să transformăm această zi într-o sărbătoare pentru toți copiii și să ne unim forțele pentru a le crea un viitor mai bun, mai sigur și mai sănătos.

De la începutul anului 2017 și până în prezent, CNAJGS a înregistrat peste 1200 de beneficiari-copii ai asistenței juridice garantate de stat.