29.03.2024 | 08:49
RO RU EN

Noutăți

CONFERINȚA NAȚIONALĂ "SISTEMUL DE ASISTENȚĂ JURIDICĂ GARANTATĂ DE STAT. REZULTATE, PERSPECTIVE ȘI PROVOCĂRI"

La data de 09 decembrie 2015, a avut loc Conferința națională “Sistemul de asistență juridică garantată de stat. Rezultate, perspective și provocări”, organizată de către Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, în colaborare și cu suportul Fundației Soros-Moldova.

Conferința națională a avut drept obiective:
* Prezentarea rezultatelor de activitate pe parcursul anului 2015;
* Generalizarea deficienţelor de activitate a sistemului de acordare a asistenţei juridice garantate de stat;
* Identificarea soluţiilor pentru rezolvarea deficienţelor existente în sistem;
* Prezentarea strategiei de activitate și a planului de acţiuni în sistemul de acordare a asistenţei juridice garantate de stat pentru următoarea perioadă;

La eveniment au participat membrii Consiliului Național, reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, Uniunii Avocaților, Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Justiției, Aparatului administrativ al CNAJGS, Oficiilor Teritoriale ale CNAJGS, avocaţi care acordă asistenţă juridică garantată de stat la cerere, avocaţi publici, parajurişti, ONG-uri de profil, partenerii de dezvoltare ai CNAJGS.

În cadrul conferinței, Președintele Consiliului Național, Dl Victor ZAHARIA, a vorbit despre prioritățile majore ale sistemului de asistență juridcă garantată de stat în anul 2015, priorități, care vizează promovarea mecanismelor de asisgurare a calității asistenței juridice garantate de stat, în special monitorizarea calității activității avocaților prin prisma respectării standardelor de calitate, precum și diversificarea prestatorilor de asistență juridică garantată de stat prin implicarea în acordarea asistenței juridice primare a viitorilor juriști, totodată, punctând și obiectivele majore în cadrul sistemului de asistență juridică garantată de stat pentru anul 2016.

Dl Mihai LUPU, vicepreședinte al Consiliului Național și reprezentant al Uniunii Avocaților, a menționat despre reușitele sistemului de asistență juridică garantată de stat, precum și importanța asisgurării calității asistenței juridice garantate de stat acordată de către avocați.

Directorul executiv al Consiliului Național, Dl Lilian DARII, a menționat despre rezultatele obținute în cadrul sistemului de asistență juridică garantată de stat în baza implementării acțiunilor din cadrul Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției, a Strategiei de activitate în sistemul de acordarea a asistenței juridice garantate de stat, a documentelor de politici naționale. Dlui a trecut în revistă obiectivele majore din cadrul sistemului de asistență juridică garantată de stat, realizările obținute în anul 2015, precum și așteptările pe care le are sistemul în ce privește acțiunile încă nerealizate.

De asemenea, în cadrul conferinței au fost generalizate rezultatele și deficiențele obținute în procesul de acordare a asistenței juridice garantate de stat de către avocați, parajuriști, asociații obștești, viitori juriști, prezentate rezultatele scontate ale activităţii sistemului de asistenţă juridică garantată de stat pentru următoarea perioadă.

Conferința națională “Sistemul de asistență juridică garantată de stat. Rezulatate, perspective și provocări” a fost organizată în cadrul proiectului “Consolidarea capacităților instituționale și manageriale ale CNAJGS”, în colaborare și cu suportul Fundației “Soros-Moldova”.

Conferința poate fi urmărită on-line accesând următorul link: https://www.privesc.eu/arhiva/64786/Conferinta-nationala-cu-tema–Sistemul-de-asistenta-juridica-garantata-de-stat–Rezultate–perspective-si-provocari—organizata-de-Consiliul-National