29.03.2024 | 12:07
RO RU EN

Noutăți

Masă rotundă cu genericul "Evaluarea mecanismului de acordare a asistenței juridice de urgență garantate de stat"

La data de 6 noiembrie 2015, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, a organizat o masă rotundă cu genericul “Evaluarea mecanismului de acordare a asistenței juridice de urgență garantate de stat”.

La eveniment au participat membrii CNAJGS, personalul Aparatului administrativ al CNAJGS, coordonatorii și consultanții Oficiilor teritoriale ale CNAJGS, membrii Grupului de lucru pentru evaluarea mecanismului de acordare a asistenței juridice de urgență, avocați care acordă asistență juridică de urgență, ofițeri de urmărire penală, procurori, alte persoane interesate.

Atelierul de lucru a fost moderat de către Lilian DARII, directorul executiv al CNAJGS și Sergiu CHIRUȚA, coordonatorul Oficiului teritorial Chișinău și a avut drept obiective:

  • Generalizarea actualelor reglementări privind mecanismul de acordarea a asistenței juridice de urgență;
  • Identificarea și analiza deficiențelor în procesul de solicitare și acordare a asistenței juridice de urgență din perspectiva oficiilor teritoriale, a organelor de urmărire penală, a instanțelor de judecată și a avocaților care acordă asistență juridică de urgență;
  • Determinarea eventualelor soluţii pentru rezolvarea deficiențelor existente;
  • Sinteza concluziilor și recomandărilor privind îmbunătățirea mecanismului de acordare a asistenței juridice de urgență.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și puse în dezbatere: actualul mecanism de acordare a asistenței juridice de urgență garantate de stat, deficiențele întâlnite în procesul de solicitare și acordare a asistenței juridice de urgență, din perspectiva Oficiilor teritoriale, a organelor de urmărire penală, a instanțelor de judecată și a avocaților care acordă asistență juridică de urgență.

Atelierul a finalizat cu o sinteză a concluziilor și recomandărilor privind îmbunătățirea mecanismului de acordare a asistenței juridice de urgență.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Consolidarea capacităților instituționale și manageriale ale CNAJGS”, în colaborare și cu suportul Fundației Soros-Moldova.