27.04.2024 | 07:33
RO RU EN

Noutăți

Ședința Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat din 24 februarie 2023

Cele mai relevante subiecte care au fost discutate în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat:

1.Aprobarea Raportului de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul 2023.

Raportul cuprinde rezultatele activității în sistemul de acordare a asistenţei juridice garantate de stat, principalele probleme, concluzii, precum şi schițează pașii care urmează a fi întreprinși în viitor. Raportul poate fi vizualizat aici

2.Aprobarea Planului de acțiuni de implementare a Strategiei de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul 2023. Planul poate fi vizualizat aici

3.Prezentarea rezultatului concursului de selectare a avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat la cerere în raza de activitatea a Oficiului Teritorial Bălți al CNAJGS și aprobarea deciziei comisiei de concurs.

4.Dezbateri privind necesitatea alocării unităților suplimentare de para-juriști ce vor activa în sistemul de asistență juridică garantată de stat pe parcursul anului 2023.

Lista para-juriștilor a fost suplinită cu 8 unități dintre care: 1. OT Chișinău-3 unităti; 2. OT Bălți-1 unitate; 3. OT Comrat-3 unități; OT Cahul-1 unitate.