28.04.2024 | 10:48
RO RU EN

Noutăți

Seminar pentru avocați și parajuriști "Cerințele Convenției din 1951 privind statutul refugiaților și a legislației naționale în materie de azil din Republica Moldova"

La data de 25 martie 2016 va avea loc seminarul cu genericul “Cerințele Convenției din 1951 privind statutul refugiaților și a legislației naționale în materie de azil din Republica Moldova”, organizat de Centrul de Drept al Avocaților și UNHCR Moldova, în colaborare cu Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat.

Seminarul se va desfășura la în incinta Centrului de Drept al Avocaților, pe adresa mun. Chișinău, str. Vlaicu Pîrcălab, 8, începând cu ora 09.00.

Activitățile de instruire se vor axa pe următoarele subiecte: Situația curentă a refugiaților în lume și în Republica Moldova; elementele constitutive ale noțiunii refugiatului conform Convenției din 1951, protecția statului, inclusiv abilitatea de a putea determina care fapte din cererea clientului sunt relevante pentru fiecare din aceste elemente; aspecte practice în motivarea cererilor de chemare în judecată.

La seminar pot participa avocați care acordă asistență juridică garantată de stat și parajuriști.

Data limită pentru înscriere este 21 martie 2016.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului “Asistență Juridică și Promovarea Dreptului Refugiaților” finanțat de UNHCR Moldova.

Persoană de contact: Victoria Virschi, consultant, Aparatul administrativ al CNAJGS, tel: 069692558, e-mail: vvirschi@cnajgs.md.