16.04.2024 | 23:51
RO RU EN

Noutăți

Vizită de studiu a Delegației din Tadjikistan în Republica Moldova

În perioada 17-23 mai 2015, o delegație din Tadjikistan a vizitat Republica Moldova.

Scopul vizitei a fost familiarizarea cu sistemul de asistență juridică garantată de stat din Moldova.

Grupul vizită a fost format din viceministrul justiției din Tadjikistan, șefi ai diviziunilor din cadrul Ministerului Justiției, Procuraturii Generale, Ombudsmanului, Aparatului Președintelui, Curții de Justiție, ONG-lui “Your choice” și reprezentanți ai UNDP Tadjikistan.

Delegația a participat în cadrul unor vizite de curtoazie la Ministerul Justiției al Republicii Moldova, precum și la Oficiul teritorial Chișinău al CNAJGS, și Oficiul teritorial Comrat al CNAJGS, familiarizându-se cu organizarea procesului de acordare a asitenței juridice garantate de stat în cadrul acestor oficii.

Deasemenea, delegația a avut întâlniri cu membrii CNAJGS, cu directorul executiv și angajații Aparatului administrativ al CNAJGS, cu coordonatorii Oficiilor teritoriale ale CNAJGS, precum și cu avocații publici, avocați care acordă asistență juridică garantată de stat la cerere și parajuriști.

În cadrul acestor întâlniri, delegației i-a fost prezentat conceptul asistenței juridice garantate de stat în Moldova, cadrul legal ce vizează sistemul de asistență juridică garantată de stat, informații privind administrarea sistemului, rolul și competențele Consiliului.

Deasemenea, delegația a fost familiarizată cu procesul de monitorizare și evaluare a calității asistenței juridice calificate garantate de stat acordată de către avocați și cu sistemul informaţional de evidenţă automatizată a datelor statistice.

Vizita a fost organizată în comun de către CNAJGS, UNDP Moldova și UNDP Tadjikistan.