08.05.2024 | 14:20
RO RU EN

Noutăți

Vizită de studiu în Estonia

În perioada 9-12 noiembrie 2015, o delegaţie din partea Republicii Moldova, formată din reprezentanți ai Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat, au efectuat o vizită de studiu în Estonia.

Scopul vizitei a constituit transferul bunelor practici ale Estoniei in domeniul asistentei juridice garantate de stat către Republica Moldova.

Pe parcursul aflării în Tallinn, delegaţia a avut întrevederi cu reprezentanţi ai Uniunii Avocaţilor, Ministerului Justiţiei, avocaţi care acordă asistenţă juridică garantată de stat. În aceeaşi perioadă, delegaţia a vizitat Centrul de Registre si sisteme informationaledin Estonia, unde au fost prezentate posibilităţile de utilizare ale cărţii de identitate estoniene şi serviciile electronice disponibile.

De asemenea, delegaţia a efectuat şi o vizită de curtoazie la Ambasada Republicii Moldova la Tallinn.

Vizita delegaţiei a oferit şi posibilitatea creării unui parteneriat durabil cu Uniunea Avocaţilor din Estonia în vederea dezvoltării sistemului de asistenţă juridică garantată de stat în Republica Moldova.

Activitatea a fost realizată in cadrul proiectului “Introducerea si transferul bunelor practici ale Estoniei in domeniul asistentei juridice garantate de stat către Republica Moldova”, implementat de catre Uniunea Avocaţilor din Estonia, cu sustinerea financiara a Ministerului de Externe din Estonia, în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat din Republica Moldova.